Ovaj proizvod podiže raspoloženje za samo jedan minut
Ilustracija

Ovaj proizvod podiže raspoloženje za samo jedan minut

U roku od nekoliko minuta ovom namirnicom možete povećati nivo serotonina u svom organizmu.

U eksperimentu naučnika iz Birmingema učestvovalo je 60 volontera. Svim učesnicima je prikazan film o nuklearnom ratu, a onda su podijeljeni u dvije grupe.

Prva grupa je kao užinu dobila pomfrit i čips, a drugi volonteri su dobili laganu, zdravu užinu. Nakon užine, obije grupe su prošle testove, tokom kojih su stručnjaci definisali njihovo raspoloženje.

8551happywomensday

Ispostavilo se da su volonteri koji su jeli pomfrit i čips bili u boljem raspoloženju u odnosu na volontere koji su konzumirali laganu užinu. Naučnici objašnjavaju rezultate činjenicom da brza hrana sadrži velike količine ugljenih hidrata koji značajno poboljšavaju raspoloženje.

Dakle, nemojte pretjerivati sa brzom hranom, ali ukoliko želite da brzo popravite raspoloženje - prigrlite kesicu čipsa!

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.