Banjaluka: Manijaci napadaju djevojke
Ilustracija

Banjaluka: Manijaci napadaju djevojke

Dok se manijak koji je prošle sedmice pokušao da siluje djevojku u centru Banjaluke nalazi na slobodi, policiji su prijavljena dva nova napada, ali, srećom, bez težih posljedica. Prema svjedočenju djevojaka, manijak se sada pojavio na Banj brdu, popularnom izletištu Banjalučana, gdje je dvije večeri zaredom nasrtao na usamljene prolaznice.

Poslednji napad dogodio se u utorak uveče oko 20.30, kada je napadač oborio djevojku na travu i pokušao da je siluje, ali mu je ona pružila otpor i uspjela da pobjegne. Opisala ga je kao muškarca tamne kose, starog između 25 i 27 godina, za koga kaže da je prilično visok i mršav, pišu Novosti.

- Bila sam u šetnji i na skretanju od kafića prema spomeniku pred mene je iskočio momak, stavio mi ruke preko lica, povukao me u stranu i rekao da budem tiha - priča uznemirena djevojka. - U prvi mah oduzela sam se od straha, ali sam se brzo pribrala i odgurnula manijaka, ali me je on potom oborio na zemlju. Tada sam iz sve glasa počela da vrištim, a onda sam zgrabila kamen i zaprijetila napadaču. On se laganim korakom udaljio u obližnju šumu. Vrisku su čuli slučajni prolaznici, a jedan od njih je rekao da se ista stvar dogodila i njegovoj prijateljici dan ranije.

U PU Banjaluke potvrđeno je da su slučajevi prijavljeni 24. i 25. jula, te da je u oba slučaja utvrđeno da je riječ o fizičkom, a ne seksualnom napadu i da će biti otvorena istraga.

Drugi slučaj je 24. jula prijavila S. Š. navodeći da se napad dogodio u ulici Put banjalučkog odreda na Banj brdu. U tom slučaju policija je utvrdila da je muškarac na biciklu prošao pored djevojke i rukom je dodirnuo po leđima. U policiji nisu mogli da odgovore da li je riječ o istom napadaču, niti su željeli da saopšte detaljan opis napadača.

- Apelujemo na građane da se ukoliko primijete bilo šta sumnjivo obrate najbližoj policijskoj stanici, ili telefonom jave na broj 122 - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.