Imamo rješenje za sve one koji ne mogu spavati od vrućine
Ilustracija

Trik za rashlađivanje

Imamo rješenje za sve one koji ne mogu spavati od vrućine

Ovaj trik s rashlađivanjem omogućiće vam instant olakšanje zbog čega ćete moći da se opustite i lakše zaspite. Pijte i puno vode te koristite ledene peškire za hlađenje tijela.

Ako vas ni noćno spuštanje temperature za par stepeni ne može rashladiti, posegnite za ovim trikom. 

Prije spavanja, uzmite svoje čaršafe, i donju i gornju, složite, stavite u plastičnu vrećicu i na par minuta u zamrzivač. 

Dok se oni hlade, namočite mali peškir hladnom vodom i hladite se po ekstremitetima, nogama i rukama te po glavi. Sjedite, ne krećite se i ne mlatite rukama da se rashladite jer ćete se tako još više ugrijati. 

Uzmite čaršafe iz zamrzivača i rasprostrite ih na krevet. One neće ostati hladne cijelu noć, ali pružiće vam olakšanje i omogućiti vam da lakše zaspite, piše Greatist.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.