Uručena vrijedna donacija NP Lovćen
Foto: NPCG

Uručena vrijedna donacija NP Lovćen

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore već sedmu godinu uspješno sarađuje sa NLB Bankom u okviru projekta „Obradujmo prirodu“ zahvaljujući kojem je postavljen novi mobilijar i nabavljena turistička oprema u NP Lovćen.

Na Ivanovim koritima predstavljena je nova oprema 10 klupa, 14 bicikala za odrasle i 5 za djecu i 5 držača sa po četiri mjesta za njihov parking koji će biti na usluzi svim zainteresovanim posjetiocima.

Tom prilikom, danas (26.juna 2017. godine), ispred JPNPCG, na uručivanju značajne donacije, zahvalili su se predsjednica Upravnog odbora Azra Vuković i direktor NP Lovćen Veselin Živanović, dok je vrijednu donaciju zvanično uručio glavni izvršni direktor NLB Banke g-din Martin Leberle.

Najprije se Azra Vuković zahvalila NLB Banci kao društveno odgovornom partneru na  sedmogodišnjoj saradnji i izrazila zadovoljstvo povodom njenog nastavka:

„Zadovoljstvo mi je što danas ovdje primamo zaista značajnu donaciju od strane NLB Banke sa kojima smo saradnju započeli još u 2010. godini. Ta saradnja se odnosila, prije svega, na finansijsku podršku koju su oni opredjeljivali prema nacionalnim parkovima Crne Gore. Od 2010. godine do danas NLB banka opredjelila je ukupno 52.000 eura.

U protekloj godini i u toku ove godine donacija je ukupno iznosila nešto više od 20.000 eura koja je bila predviđena za aktivnosti u NP Biogradska gora za program edukacije. Ovaj program smo sproveli tokom prošle godine sa učenicima osnovnih i srednjih, dok se sada donacija odnosi na infrastrukturu, klupe, bicikla i ostali sadržaj. Na ukupnom nivou je postavljeno 50 klupa u svih pet nacionalnih parkova, dok je za NP Lovćen opredjeljeno 10 klupa i 19 bicikala i dio drugih sadržaja koji će unaprijediti značajno, te poboljšati kvalitet ponude i usluge koji mi ovdje u NP Lovćen imamo.

U narednom periodu ćemo raditi na pronalaženju načina i mehanizama kako da nastavimo saradnju sa NLB bankom i drugim društveno odgovornim kompanijama koje su spremne da ulažu u zaštićena područja jer je saradnja i razumjevanje društveno odgovornih subjekata jako značajna za naš rad i unapređenje rada u svim zaštićenim područjima.“

Direktor NP Lovćen Veselin Živanović se zahvalio na vrijednoj donaciji i izrazio zadovoljstvo što je Nacionalni park dobio novi mobilijar i bicikle, kao i da se nada da će se ovakvi i slični projekti nastaviti i u budućem periodu.

„Ova donacija će u mnogome doprinijeti boljoj ponudi NP Lovćen. Riječ je o biciklima koja su namijenjena za brdski biciklizam. U posljednje vrijeme je veoma velika zainteresovanost turista za vožnju našim stazama, a bicikle se mogu rentirati u Centru za posjetioce NP Lovćen.”

Glavni izvršni direktor NLB Banke g-din Martin Leberle je istakao da je za njega kao čovjeka iz Bavarije  (Njemačka), veliko lično zadovoljstvo da danas bude u predivnom NP Lovćen:

„Za mene kao direktora NLB Banke, velika je čast da predstavljam našu Banku ovdje. NLB banka teži ka tome da bude dobar građanin Crne Gore. Biti dobar građanin, znači biti odan i podržavati zemlju. I to je ono što mi ovdje radimo, i veoma sam ponosan zbog toga. Uz pomoć naših klijenata, akcionara i zaposlenih bili smo u mogućnosti da ovdje doprinesemo mnogo tokom prethodnih godina. Skoro 30.000 eura izdvojili smo za edukativni materijal za učenike o okruženju i o Nacionalnim parkovima u Crnoj Gori.Danas govorimo o više od 20.000 eura koje smo investirali u mobilijar u ovom divnom parku kao što su klupe i bicikla. Veoma smo ponosni da možemo da doprinesemo tome.Nadamo se da će sve ovo doprinijeti budućem razvoju nacionalnih parkova i misiji do najboljeg.“

U okviru projekta „Obradujmo prirodu” uz podršku NLB Banke napravljeno je i postavljeno 20 klupa u NP Biogradska gora, 10 stolova i restaurirana odmorišna nadstrešnica. Do kraja jula, i u nacionalnom parku Durmitor biće napravljeno i postavljeno 10 klupa, a na Prokletijama i Skadarskom jezeru po 5 klupa na određenim vidikovcima i mjestima za odmor. 

Projekat „Obradujmo prirodu“, NLB Banka realizuje u saradnji sa Nacionalnim parkovima Crne Gore uz podršku Ministarstva prosvjete od 2010.godine, tokom kojeg je implementirano više projekata iz sfere edukacije djece i unaprijeđenja i razvoja turističkih proizvoda i ponude u parkovima za koje je donirala 52.000 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.