Demokrate u Mojkovcu: Stanovnici Pržišta žive odsječeni od ostatka grada
Foto: Demokrate

Neodrživo stanje

Demokrate u Mojkovcu: Stanovnici Pržišta žive odsječeni od ostatka grada

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i rukovodstvo mojkovačkih Demokrata posjetili su selo Pržišta u Mojkovcu, gdje su sa tamošnjim domaćinima razgovarali o situaciji u Pržištima i Mojkovcu.

O tome koliko je aktuelna vlast bila ažurna na planu unapređenja i poboljšanja kvaliteta života građana Mojkovca, govori činjenica da je put preko Ambarina i Bjelojevića, koji vodi do jednog od sela bližih gradskom jezgru, do Pržišta, kako su saopštile Demokrate, u katastrofalnom stanju i predstavlja nekategorisan šumski put koji u zimskom periodu uopšte ne može ni da se čisti.

"Stanovništvo koje živi na ovom području, a koje se bavi isključivo poljoprivredom i stočarstvom, nema načina da svoje proizvode ponudi tržištu, jer je veliki broj domaćinstava koja uopšte nemaju prilaznog puta, žive odsječeni od ostatka grada, bez konja, kao jedinog upotrebljivog prevoznog sredstva ne može se nigdje. Mještani Pržišta nemaju uslova ni za izdig stoke na katune, zato što je na lokalnom putu Rudnica-Čubrovo polje-Brskovo, koji je sa katunima jedina veza takođe u veoma lošem stanju i nije asfaltiran. A da stvar bude još i gora, nijedan ni drugi put nemaju putara", navodi se u saopštenju Demokrata.

Put

Oni su dodali da je ovakvo stanje u Pržištima nedopustivo, pogotovo imajući u vidu da ovo mjesto broji oko 700 stanovnika, koji bi mogli, bar s obzirom na blizinu srednjevjekovnog grada Brskova, koji ima veliku kulturno-istorijsku vrijednost, mogli da prihoduju i od istorijskog turizma.

"Ni o Brskovu se nije pretjerano vodilo računa jer su na tom području rađena otkopavanja, ali nisu preduzete i konzervatorske mjere kako bi se zaštitili zidovi utvrđenja koji propadaju, ne odolijevajući zubu vremena. Na zub vremena ostaju imuna samo višedecenijska obećanja aktuelne vlasti o izgradnji ski centra na Bjelasici, od kojeg i dalje nema ništa. Ovakvo, neodrživo stanje u Pržištima, kao i u cijelom Mojkovcu rezultat je lošeg izbora koji je učinjen izborom prethodne vlasti u Mojkovcu, ali ta greška biće ispravljena već na prvim sljedećim lokalnim izborima", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.