Osuđena na izolaciju: Alergična na sve, pa i na muža
Foto: People.com

Osuđena na izolaciju: Alergična na sve, pa i na muža

Džoana Votkins je osuđena na izolaciju jer ima vrstu alergije zbog koje čak ni njen suprug ne može da bude u prostoriji. Bračni par komunicira preko „Skajpa“, a hrana se Džoani dostavlja ispod vrata.

Bračni par Votkins iz američke savezne države Minesote vodi borbu s teškim životnim problemom. Kada su 2013. godine izgovarali sudbonosno Da nisu ni slutili da bi moglo da ih zadesi nešto slično, ali Skot i Džoana vole se i dalje neizmjerno iako komuniciraju uglavnom preko Skajpa, prenosi RTS.

Ljekari su 30 puta postavili pogrešnu dijagnozu prije nego što su shvatili od čega Džoana boluje. Ispostavilo se da 29-godišnjakinja pati od retkog poremećaja MCAS (Mast Cell Activation Syndrome), koji uzrokuje alergiju na gotovo sve zbog čega mora da boravi u zatvorenoj prostoriji bez kontakta sa suprugom.

Poremećaj MCAS dovodi do toga da ćelije odgovorne za reakciju imunološkog sistema reaguju u pogrešno vrijeme.

Zbog toga je Skot odlučio da preduzme nešto da bi omogućio lagodniji život sebi i ženi. Više od godinu dana proveo je u renoviranju doma kako bi više odgovarao Džoaninim potrebama

Zahvaljujući novcu koji je prikupio putem udruženja "GoFundMe", ugradio je sistem koji uklanja sve mirise i postavio novi namještaj otporan na alergene. U kući je mračno jer je Džoana osjetljiva i na sunce.

Kada su radovi napokon bili gotovi, Skot je bio iznenađen, jer se Džoana onesvijestila čim je ušla u novi prostor.

„Miris prostora kao da ju je zbunio i izgubila je svijest. Nije ispalo onako kako smo htjeli“, kaže Skot dodajući da uzrok najvjerovatnije leži u kupatilu gdje bi i prosječna osoba imala problema zbog jakog mirisa novih vodovodnih cijevi.

Uprkos tome što su naišli na ovu prepreku Votkinsovi se ne predaju i ne gube nadu da će biti bolje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.