14 osoba poginulo u Kini kada se na njih prevrnuo kamion
Ilustracija

Uzrok nesreće neispravne kočnice

14 osoba poginulo u Kini kada se na njih prevrnuo kamion

Kineske vlasti su saopštile danas da je 14 osoba stradalo kada se u južnoj pokrajini Guidžou prevrnuo kamion koji je prevozio kamenje i sručio tovar na ljude pored puta.

AP prenosi da je Državna administracija za bezbjednost na putevima navela da su nesreću vjerovatno izazvale neispravne kočnice.

Nesreća se desila na početku trodnevnog obiležavanja praznika Prvog maja, tokom kojeg milioni Kineza putuju širom zemlje i u inostranstvo.

Saobraćajna policija je poslednjih dana pojačjala kontrolu kako bi spriječila krvave scene koje se redovno viđaju na kineskim autoputevima tokom praznika zbog pretovarivanja kamiona, loše održavanih vozila i pijanih vozača.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.