Kotor: Policija uklonila 11 kamera
Foto:Vijesti

Pored ukolonjenih, postavljeno još 10

Kotor: Policija uklonila 11 kamera

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, policija je juče tokom dana , uklonila 11 kamera u tom gradu, saopšteno je iz Tužilaštva.

Službenici kotorske policije su uklonili kamere sa javnih površina u prisustvu vještaka za digitalne dokaze.

Nadležni tužilac izdao je naredbe za vještačenje uklonjenih kamera. Pored uklonjenih,  na različitim lokacijama u Kotoru,  postavljeno je još 10 kamera,  o čemu ce biti obaviještena Agencija za zaštitu ličnih podataka - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Podsjetimo,  u Kotoru je na različitim lokacijama pronađeno 18 kamera.

Trojica Kotorana Igor Andrić, Ilija Dedović i Tripo Moškov uhapšeni su dok su pokušavali da uklone jednu od postavljenih kamera u tom gradu.

Prema pisanju medija, kamere su postavljene sa obje strane tunela Vrmac na ulazu u grad, prilazima opštini iz pravca Tivta, na magistrali na nekoliko lokacija u naselju Dobrota, širem centru, parku, šetalištu.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković zatražio je od rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru da ispita da li je postavljanjem kamera na više mjesta u opštini učinjeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

Slučaj "snimanja Kotora"pokazuje da živimo u privatnoj državi u kojoj ne postoji vladavine prava. Živimo u državi u kojoj postoji sprega mafije i vlasti, kazao je član Predsjedništva DNP Zoran Lakušić.Smatra, da zbog kamera u Kotoru,  da je Crna Gora pravna država,  predsjednik Vlade trebalo bi da podnese ostavku. 

Da organizovani kriminal u pravom smislu riječi kontroliše život u jednom od najljepših gradova na Mediteranu, smatra i  Sergej Sekulović, član Savjeta Građanskog pokreta URA. Ocjenjuje da je grad pod zaštitom UNESCO-a nažalost postao simbol stanja u Crnoj Gori i slika o tome kako se mijenjalo društvo za proteklih dvadeset i pet godina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.