Sedma uzastopna pobjeda Budućnosti
Foto:KK Budućnost

16.kolo ABA lige

Sedma uzastopna pobjeda Budućnosti

Košarkaši Budućnosti su u dramatičnom finišu savladali kao gosti ekipu Mega Leksa 83:81, u derbiju 16.kola ABA lige što je sedmi uzastopni plus u tom takmičenju.

U utakmici punoj preokreta, domaćini su trojkom Nikole Ivanovića poveli 78:72 (2,26 do kraja).

Tadija Dragićević je zatim pogodio svoju prvu trojku iz šestog pokušaja, i to sa oko osam metara, da bi isti šut ubrzo ponovio, takođe i asistirao Aleksu Mariću za izjednačenje 80:80.

Nakon što je Luvavu pogodio jedno slobodno bacanje, Dženkins se revanširao iz teške pozicije i Budućnost VOLI je povela 82:81 (15 sekundi do kraja).

Mega je imala posljednji napad, Omar Kuk  je ukrao loptu Alfi Kabi u reketu, međutim sudije su dosudile ličnu grešku plejmejkeru Plavih.

Centar Mege Leks je promašio oba bacanja i to je faktički bio kraj.

Plavi su nastavili pobjedonosnu seriju, pa su i dalje sami na vrhu tabele.

KKBuducnost

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.