Protest DF-a: Nastavljamo oslobađanje Crne Gore
Foto:FB/Sloboda traži ljude

Nikšić

Protest DF-a: Nastavljamo oslobađanje Crne Gore

Demokratski front održao je noćas u Nikšiću novi protest na kojem su ponovili zahtjeve kojima traže ostavku premijera Mila Đukanovića i formiranje nove prelazne vlade.Lideri Fronta su saopštili da ne vjeruju u dijalog , ali da će "prijateljima" iz opozicije "pružiti šansu da razgovorom dođu do prelazne vlade".

Organizatori su se prvo okupili na Trgu Šaka Petrovića, odakle su nakon obraćanja funkcionera DF-a prošetali ulicama Nikšića do zgrade Opštine.

Skup je završen bez incidenata, a tokom protestne šetnje demonstranti su palili baklje.  Obraćajući se pristalicama DF-a, lider NOVE Andrija Mandić zahvalio je Nikšićanima na podršci tokom prethodnih protesta u Podgorici.

"Sačekaćemo kolege iz opozicije, koji vode dijalog, ako uspiju dobro je, ako ne onda ih pozivamo da sa nama organizuju veliki skup u Podgorici. Pozivam opoziciju da promijenimo Crnu Goru", poručio je Mandić, prenio je Rtcg.

Da je narod podigao glavu i poručio da je došlo vrijeme promjena, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević.

"Moralni i duhovni pad je doživjela Crna Gora i dugo će vremena proći da to izliječimo. Moramo istrajati u mirjnoj i nenasilnoj borbi. Nećemo odustati do prelazne Vlade. Nema izbora bez toga to poručujemo čitavoj opoziciji”, zaključio je Medojević.

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović saopštio je da večerašnji skup u Nikšiću znači da se vraćaju u Podgoricu, gdje će završiti ono što su počeli 27. septembra. 

"Želimo demokratski da dođemo do slobodnih izbora. Nema odustajanja nastavljamo oslobađanje Crne Gore. Bilo kakav dijalog o uslovima izbora nije moguć, jer smo više puta prevareni“, saopštio je Bulatović.

"Pašće Vlada Mila Đukanovića. Pretvorili su Crnu Goru u privatni državu, nastavlja se njeno oslobadjanje. Protesti su zato jedino sredstvo za ostvarivanje slobode...Krivokapić nas je izdao u formiranju prelazne Vlade. Ipak dajemo ljudima iz SDP-a šansu", poručio je Bulatović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.