Očistite lice na prirodan način!
Ilustracija

Evo i kako

Očistite lice na prirodan način!

Ovi prirodni proizvodi koje vjerovatno imate u svojoj kući, mogu vam pomoći da očistite lice i učiniće da izgledate predivno.

Predstavljamo vam najbolja prirodna sredstva za čišćenje lica. Ona će vam pomoći da održite prekrasan izgled kože.

Najbolji prirodna sredstva za čišćenje lica:

1.Kokosovo ulje

Kokosovo ulje vam može pomoći da eliminišete višak ulja sa vašeg lica, bez uklanjanja prirodne masnoće. Kada ga primjenjujete na lice, kokosovo ulje će ukloniti višak vlage i učiniti kožu mekom i zdravom.

Kako da ga koristite:

Dovoljno je 2-3 kapi ulja. Nježno masirajte lice 30 sekundi. Uzmite topli peškir, pritisnite ga na vaše lice i nakon 30 sekundi obrišite lice.

2.Jabukovo sirće

Jabukovo sirće će vam pomoći da održite savršen nivo pH vrijednosti kože.

Kako da ga koristite:

Koristite ga kao tonik. Pomiješajte 1/3 jabukovog sirćeta, i 2/3 vode. Koristite pamučne loptice, i nanesite smjesu na vašoj koži. Kada se osuši, nanesite vašu svakodnevnu hidratantnu kremu.

3.Med i limun

Limun ubija bakterije koje uzrokuju akne, a med je bogat antioksidantima, i sadrži antibakterijska svojstva. Ova nevjerovatna mešavina, može vam pomoći da usporiti proces starenja i održava kožu hidriranom.

Kako da ga koristite:

Pomiješajte 2 kašičice meda, sa 1 kašičicom soka od limuna. Koristeći prste, nanesite smjesu na lice i vrat i pustite da se osuši. Kada se to osuši, isperite lice mlakom vodom.

4.Jogurt

Redovnom primjenom jogurta na lice, uklonićete mrtve ćelije kože.

Kako da ga koristite:

Nanesite tanak sloj jogurta, i nježno masirajte lice. Ostavite jogurt na nekoliko minuta i isperite lice. Jogurt je takođe odličan za uklanjanje šminke.

5.Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je bogato antioksidantima, i smiruje iritiranu kožu. Ovo ulje je najbolje ulje za suvu kožu.

Kako da ga koristite:

Pomiješajte ¼ šolje vode, ¼ šolje jabukovog sirćeta i 1 kašičicu maslinovog ulja. Nanesite smjesu prije odlaska na spavanje i ostavite ga preko noći.

Zenskimagazi.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.