Koliko dugo mogu da traju brijači?
Ilustracija

Uklanjanje dlačica

Koliko dugo mogu da traju brijači?

Iako se uklanjanje dlačica brijanjem spominje kao najmanje poželjan način depilacije, mnoge žene rado koriste ovu metodu jer je brza, jeftina i ne izaziva bol poput, na primjer, voska.

Svaki put kad se nerviramo zbog uraslih dlaka ili posjekotine nakon brijanja, zapitamo se nije li vrijeme da bacimo stari brijač koji nas je dobro služio. 

Brijač bi trebalo da se menjati nakon svakih 5-10 tuširanja (u zavisnosti od toga koliko često se brijate), što ispada otprilike jednom nedjeljno. 

Naravno, dužina trajanja brijača razlikuje se od osobe do osobe. 

Svi oni koji se brijaju svaki dan ili imaju jače i gušće dlake primijetiće da će se njihovi brijači mnogo brže potrošiti. Kako biste izbjegli posjekotine, uvijek prethodno nanesite gel ili penu za brijanje da bi se smanjilo trenje. Inače, preporuka dermatologa je da se koristi brijač s više oštrica. 

Zato, čim primijetite da brijanje ne ide glatko ili da se na vašem brijaču pojavljuju znaci rđanja, bez razmišljanja je bacite. Ukoliko osjetite da morate jače da pritisnete prilikom brijanja, i tada je vrijeme da ga zamijenite novim. 

Savjet za kraj: Kako bi brijač duže potrajao, držite ga dalje od tuša ili kade. Uvijek ga dobro isperite nakon korišćenja i ostavite da se osuši. Obavite brijanje pred kraj tuširanja jer će topla voda omekšati kožu i bolje je pripremiti za brijač. Nakon depilacije obavezno namažite kožu uljem, laganom kremom ili losionom za tijelo, prenosi b92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.