Evo kako cimetom posvijetliti kosu 2 do 3 nijanse

Trik koji pali!

Evo kako cimetom posvijetliti kosu 2 do 3 nijanse

Ne samo da će pomoći da posvijetlite svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir

Cimet nije samo aromatičan i zdrav začin, to je i sigurna alternativa komercijalnim hemijskim sredstvima za izbjeljivanje kose, prenosi Uspešnažena.com.

Ne samo da će pomoći da posvijetlite svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir. I miris kose će biti nevjerovatan.

Kod korišćenja maske za kosu sa cimetom, možete postići ne samo željeni efekat, nego ćete ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet - jedinstveni prirodni proizvod sa bogatim svojstvima, naročito vitaminima iantioksidansima.

Najbolji efekat se postiže kod posvjetljivanja svijetlosmeđe kose - jednim tretmanom boja kose se mijenja za 2-3 nijanse.

Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta. Dešava se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Poslije maske sa cimetom, kosa će zagarantovano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i revitalizovaće se.

kosa

Za pripremu ove maske biće vam potrebno: 

- 3 kašike meda

- 3 kašike cimeta

- 5-6 kašika balzama za kosu.

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

U staklenoj ili plastičnoj posudi pomiješajte med i cimet. Miješajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smjesa ujednači, dodajte balzam (regenerator) za kosu. Ponovo dobro promiješajte. Sad je ova smjesa spremna za nanošenje.

Operite kosu na uobičajeni način. Kad se kosa prosuši, počešljajte je širokim češljem i podijelite je na pramenove.
Nanesite smjesu na kosu četkom za bojenje kose, pokušavajući temeljno da obojite svaki pramen. Ako vam je zgodno, možete smjesu nanositi i rukama utrljavajući je. Vodite računa da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Takođe, nemojte utrljavati smjesu u vlasište.

Kada ste nanijeli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku vrećicu i peškir. Držite peškir 30 minuta, poslije ga skinite, jer je nepotrebno dalje zagrijevanje kose. Ostavite samo najlonsku vrećicu još 4-5 sati. Nakon toga temeljno isperite kosu toplom vodom.

Ako želite više da posvijetlite kosu, ponavljajte tretman nekoliko puta. Ova maska će naročito prijati osobama sa masnom kosom. Ako imate suvu kosu, u masku slobodno dodajte 1 kašiku maslinovog ulja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.