Maska od majoneza za zdraviju kosu
Foto: Thinkstock

Provjeren recept

Maska od majoneza za zdraviju kosu

Majonez jača kosu, podstiče njen rast, hidrira je i pruža joj prirodni sjaj. Takođe, poboljšava teksturu vlasi i čini vašu kosu elastičnom.

Na početku je važno napomenuti da je za njegu kose najbolji domaći majonez. Naravno, možete koristiti i onaj kupovni, ali domaći je mnogo bolja opcija. Osim toga za njegovu pripremu ne treba vam više od pet minuta.

Recept za domaći majonez:

Sastojci:

2 jajeta

350 ml ulja

1 kašika senfa

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 kašičica sirćeta

Priprema:

U blender ulupajte jaja i dodajte sve sastojke sem ulja. Uključite blender, a ulje dolivajte postepeno. Kada smjesa postane gusta, možete pojačati mlaz ulja. Ako majonez, pak, bude previše gust možete ga razblažiti sa nekoliko kapi vode.

Maska od majoneza nanosi se na prljavu kosu, prije nego što planirate da je operete. Majonez ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko minuta, a zatim ga četkom nanesite na vlažnu prljavu kosu i rasporedite po cijeloj dužini, od korijena do krajeva. Stavite najlon- kesu, a potom uvijte glavu peškirom.

Maska se drži na kosi najmanje pola sata, a zatim se temeljno ispira toplom vodom, šamponom i balzamom za kosu (on će eliminisati neprijatan miris). Pošto je majonez masan, znajte ispiranje će trajati malo duže.

Masku sa majonezom koristitie najmanje jednom nedjeljno. Ukoliko je vaša kosa veoma suva i oštećena, tretman možete ponoviti i 2-3 puta nedjeljno.

Najjednostavniji i najefikasniji recept je: obilno nanijeti majonez na kosu, umotati glavu i držati ga 1,5-2 sata. Nakon toga masku isprati šamponom i balzamom.

Već poslije nekoliko tretmana primijetićete pozitivnu promjenu.

Izvor: Alo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.