Multimasking za svaki dio lica
Ilustracija

Njega lica

Multimasking za svaki dio lica

Za mješovitu kožu stručnjaci predlažu kombinovani pristup njezi koji prati svaki dio lica. Suvim obrazima odgovara hidratantna maska, dok na T zonu treba da nanesete masku od gline koja čisti kožu

Ako i vi, kao i većina žena imate mješovitu kožu, onda je multimasking pravo rješenje za vas! Dobro ste pročitali, multiMasking!

Jedan od najčešćih topova kože je mješoviti, s nešto suvljim obrazima i masnom T zonom, što nije ništa neobično kada se zna da na T zoni (čelo, nos i brada) ima više lojnih žlijezda zbog čega se taj dio lica više masti. Zato, jedna maska na licu i nema neke logike kao ni savjet da je jedan preparat idealan za vašu kožu. To znači da bi istovremeno trebalo da je očisti, hidrira, tonira, a zatim i učvrsti, što je gotovo nemoguće. Vjerovatno vam se nekad dogodilo da poslije primjene neke maske koža T zone izgleda savršeno čisto i bez proširenih pora, dok obrazi djeluju suvo i dehidrirano...

Baš iz tog razloga, stručnjaci predlažu kombinovani pristup koji prati "specijalne" potrebe svakog dila lica. Suvim obrazima odgovara hidratantna maska, dok na T zonu treba da nanesete masku od gline koja čisti kožu. Ovo je vrlo korisno za dame koje imaju značajno izdiferencirane tipove kože na licu.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.