Kako da sačuvate bronzanu boju nakon dolaska sa odmora
ilustracija

Jednostavan trik

Kako da sačuvate bronzanu boju nakon dolaska sa odmora

Nemojte da vam trud "propadne u vodu".

Bili ste na moru i svaki dan ste se "čvarili" na suncu od 9 do 20 časova, pa vam je sada žao da tako dobru boju koju ste dobili takvim trudom, izgubite. Nudimo vam nekoliko trikova kako da sačuvate svoj bronzani ten i u kasnu jesen. 

Prvenstveno je važno da pijete puno vode, jer kako se koža isušuje iznutra tako se ranije gubi boja. Trudite se da vam koža ostane hidrirana. 

S druge strane, radite piling jednom u dvije nedelje. Dosta izumrlih ćelija se nalazi na našem gornjem djelu kože, a kako biste ih uklonili piling je idealan. On će omogućiti vašem tamnom tenu da dođe do izražaja. 

Mažite mlijeko za tijelo jer, osim što njegujete kožu iznutra, njegujte je i spolja. Ne morate ga nanositi poslije svakog tuširanja, već dva do tri puta nedeljno. Jedite najviše ćuretinu, bjelance, sir, losos, soju, bademe i avokado jer su bogati tirozinom, sastojkom koji je neophodan za proizvodnju melanina, koji je zaslužan za naš bronzani ten. 

Nije na odmet i da umjesto gela za tuširanje, koristite ulje koje će ujedno očistiti ali i više njegovati kožu, od gela.

Izvor:Superžena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.