Ricinusovo ulje liječi alergije, akne i ubrzava rast kose
Ovo ulje nije magično, ali stvara čuda!

Ovo ulje nije magično, ali stvara čuda!

Ricinusovo ulje liječi alergije, akne i ubrzava rast kose

Ricinusovo ulje u narodu pozntao kao Hristov dlan ima brojna ljekovita dejstva, pa nije ni čudo što je nagrađen upravo ovakvim nazivom.

Pored dobro poznatog efekta za brži rast kose, ricinuosovo ulje može da ubrza rast i drugih dlačica, pa ukoliko želite da imate gušće obrve jednostavno ih svake večeri premažite tankim slojem ovog drevnog eliksira, prenosi Superžena.

Postoje istraživanja koja su pokazala da svkodnevna konzumacija ovog ulja može znatno da umanji probleme sa alergijama. I to samo par kapi dnevno koje možete pomiješati sa mlijekom ili jogurtom.

Svakako, prije nego što se odlučite da ricinusovo ulje koristite oralno, prethodno bi trebalo da se posavetujete sa svojim ljekarom zbog mogućih nusefekata.

95605profimediaricinusovoulje2630x0

Ukoliko imate problema sa aknama probajte da dva do tri puta nedeljno primenjujete tretman sa ricinusovim ulje. Najprije poparite lice, a u vodu možete dodati i par kapi eteričnog ulja kako bi cio tretman bio prijatniji.

Nakon toga polako izmisirajte lice nježnim vlažnim peškirom, a potom u vrlo tankom sloju nanesite ricinusovo ulje i ostavite ga da djeluje oko sat vremena. Operite lice i nanesite kremu koju inače koristite.

MASKA ZA OPORAVAK I RAST KOSE:

Uzmite šerpicu u koju ćete sipati jednu kašiku maslinovog ulja, jednu kašiku kokosovog ulja i jednu kašiku ricinusovog ulja. Takođe dodajte i dvije kešike maske za kosu koju inače koristite.

Polako zagrijavajte na srednjoj temperaturi vodeći računa da ne proključa. Nanesite masku na kosu cijelom dužinom i uvijte u plastičnu foliju za domaćinstvo, pa u peškir. Držite je na kosi dva sata, pa potom operite kosu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.