Ne farbajte i ne šišajte kosu prije mora
ilustracija

Savjeti stručnjaka

Ne farbajte i ne šišajte kosu prije mora

Prije odlaska na more nema potrebe za šišanjem i farbanjem, jer će slana voda da uništi kosu.

Kosa ljeti postaje krta, lomljiva, gubi sjaj i teško se raščešljava. Ako na to dodate i morsku vodu, vjetar, sunce, hlor iz bazena, dobijate siguran recept za uništavanje vlasi. Da ne biste previše oštetili kosu tokom najtoplijeg godišnjeg doba, poslušajte savjete stručnjaka za njegu kose. 

Prije odlaska na more nema potrebe za šišanjem, jer će voda, so i vetar da je unište. Češće stavljajte pakovanje na kosu, da biste je nahranili, pogotovo ako se farbate. 

Ne farbajte se dan pred more, najbolje je tri nedelje prije odmora, ili najkasnije deset dana. Ovo je naročito važno za plavuše koje planiraju da se kupaju u bazenima, jer bi pod uticajem hlora njihova kosa mogla da postane zelenkasta. Nije preporučljiv ni blanš, a ni eksperimentisanje sa bojama, držite se provjerene nijanse. 

Dok ste na moru, posle plivanja obavezno isperite kosu slatkom vodom. Ne morate koristiti šampon prilikom svakog pranja, važno je samo da skinete so da biste spriječili isušivanje. Kada se sunčate, zaštitite je maramom ili šeširom i njegujte uljima koja sadrže UV filtere. Dobro će doći i obično maslinovo ulje. Posle odmora, skratite krajeve i zamolite frizera da vam stavi pakovanje koje će regenerisati kosu.

Izvor: novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.