Pogledajte kolekciju vrijednu 65 miliona dolara
Screenshot

Praznik za oči

Pogledajte kolekciju vrijednu 65 miliona dolara

Vijest o prodaji 23 superautomobila iz različitih epoha koji se nalaze u kolekciji “Pinnacle Portfolio”, objaljena je nedavno, a sada nam je B92 omogućio da "zavirimo" u garažu u kojoj se čuvaju ovi skupocjeni primjerci.

Kada se pod istim krovom nađe 9 rijetkih Ferrarija nastalih u posljednjih šezdesetak godina, to je već samo po sebi praznik za oči. 

Još ako im društvo prave automobili kao što su Porsche 959, Lamborghini Miura P400 SV i klasični Mercedes 300SL, doživljaj je potpun. 

Aukcijska kuća RM Auctions omogućila nam je da putem kamere zavirimo u garažu u kojoj se čuvaju automobili iz ove kolekcije: 

 

Pored navedenih modela, kolekcija obuhvata i Lamborghini Reventon, Maserati MC12, Jaguar XJ220, Mercedes SLR McLaren, McLaren F1 LM, Porsche 356A 1600 Speedster, Toyotu 2000 GT, Koenigsegg Ageru CCXR, Saleen S7 Twin Turbo, kao i dva Bugattija - Veyron i Veyron SuperSport. 

Ukupna vrijednost 23 superautomobila procijenjena je na 65 miliona dolara (oko 58 miliona eura). Koliko će novca morati da izdvoji novi vlasnik biće poznato nakon nadmetanja koje će se održati 13. avgusta u Montereju, Kalifornija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.