Kanćelara završio takmičenje zbog povrede
Kanćelara razočaran nakon povlačenja

Tur de Fransu

Kanćelara završio takmičenje zbog povrede

Favorit na Tur de Fransu moraće da završi ovo takmičenje. Švajcarski biciklista Fabijan Kanćelara završio je takmičenje na ovogodišnjem Tur de Fransu, pošto je naknadnim pregledima ustanovljeno da je u jučerašnjem stravičnom udesu slomio dva pršljena donjeg dijela leđa.

Ovo je identična povreda koju je pretrpio u martu, ali sada je povredio treći i četvrti  pršljen sa desne strane, a ne drugi i treći sa lijeve, kao prošli put, prenosi Beta.

"Nevjerovatno sam razočaran. Tim je bio u usponu, imali smo žutu majicu i  bili smo motivisani da je branimo. Imali smo mnogo udesa i povreda od početka sezone i konačno smo dočekali sjajna 24 sata, ali smo se sada vratili lošoj sreći. Jednog dana pobijedite, jednog dana izgubite", rekao je Kanćelara.

Ovo je veliki udarac za tim Trek fektori rejsing i desio se samo tri dana od početka Trke kroz Francusku i dan pošto je Kanćelara 29. put u karijeri obukao žutu majicu.

"Bilo mi je jako teško da se vratim poslije udesa u Harelbekeu i da ponovo steknem samopouzdanje. Žuta majica mi je dala veliko samopouzdanje. Pretpostavljam da mi preostaje da razmišljam pozitivno i planiram drugi dio sezone", rekao je Kančelara za sajt tima.

Pogledajte kako je izgledao udes:

                             

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.