Ovim pilingom uklonite bubuljice
Foto: Thinkstock

Za samo 20 minuta

Ovim pilingom uklonite bubuljice

Kurkuma je u Indiji poznata kao žuto zlato i nezaobilazan je začin u njihovoj svakodnevnoj ishrani. Vrlo je djelotvoran, čisti kožu, podstiče cirkulaciju, uklanja mrtve ćelije i druge nečistoće na koži i sprječava nastanak bubuljica.

Dovoljno je samo 20-ak minuta da je stavite na lice i uvidjećete rezultate. Dvije kašičice kurkume pomiješajte sa nekoliko kapi vode i nanesite na lice i vrat, a nakon 20 minuta isperite hladnom vodom.

kurkuma

Nakon pilinga, vaša koža će imati sjaj, mekoću i nježnost. Ovoj smjesi možete dodati pola kašičice meda i malo mlijeka, umjesto vode. Dobijenu smjesu ostavite da djeluje 15 minuta, pa potom isperite.

Izvor: Srbijadanas

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.