Trikovi koji će vam pomoći da riješite problem masne kose
Foto: Shutterstock

Korisni savjeti

Trikovi koji će vam pomoći da riješite problem masne kose

Na problem koji imate sa masnom kosom mogu da utiču razni faktori. Najčešće je to nedovoljna njega, korišćenje ekstremnih preparata, često češljanje i prelaženje rukom kroz kosu, zatim hormonski poremećaj, stres, povećan unos masne hrane...

Evo nekih korisnih savjeta koji vam mogu pomoći:

Perite kosu rjeđe i koristite blage šampone koji nemaju puno hemije.

Možete staviti trajnu ili minival, jer će vam kosa tada biti kovrdžava, a na kovrdžavoj kosi se manje primjećuje da je masna.

Izbjegavajte regenerator ili ga koristite, ali stavljajući ga samo na vrhove i kosu ispirajte mlakom vodom jer vruća povećava mogućnost mašćenja kose.

Izaberite šampon za masnu kosu i volumen jer oni sadrže manje hemikalija koje iritiraju tjeme.

Odaberite odgovarajuću frizuru, na primjer stepenasto šišanje ili pravljenje kovrdža.

Izbjegavajte šiške jer se obično prvo na njima vidi da je kosa masna.

Bebi puder isto tako može da vam pomogne. Nanesite malu količinu pudera na kosu i on će upiti masnoću, prenosi Cdm.

Jedite što manje masnu hranu i unosite u organizam više voća i povrća. Izbjegavajte šampone za djecu jer oni, iako su blagi, ipak još više podstiču da se kosa masti.

Ne sušite kosu na jakoj temperaturi.

Izbjegavajte ulja koja se koriste za sjaj kose.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.