Brada prema obliku lica
ilustracija

Osnovni tipovi

Brada prema obliku lica

Muškarci koji vole da nose bradu treba da je oblikuju ne samo prema trendovima, nego i u skladu sa svojim oblikom lica.

Četvrtasto 
Odgovara vam brada od nekoliko nedjelja, koju možete da skratite makazama. Za glatku kožu oko usta i brade, posavjetujte se sa stručnjakom, makar u početku, a poslije možete i sami da održavate konturu.

Duguljasto 
Uz ovaj oblik najbolje stoji brada koja lice vizuelno skraćuje. Pustite je da raste nedjelju dana i održavajte tu formu i dužinu. 

Okruglo 
Idealna je stilizovana i stanjena brada, koja se spaja s brkovima, ali izbegavajte zaliske. Najbolje je da vam stručnjak napravi oblik koji želite, pa možete i sami da je održavate. 

Trouglasto 
Odgovara vam razbarušena brada. Pustite je da raste i održavajte linije uz obraze, kao i zaliske, "nakostriješene" dlačice uklonite žiletom. (Novosti)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.