Anesteziolog ismijevao pacijenta ne sluteći da se sve snima
Foto: Thinkstock

Evo šta je diktafon zabilježio

Anesteziolog ismijevao pacijenta ne sluteći da se sve snima

Pacijent iz Virdžinije uključio je diktafon tokom kolonoskopije kako ne bi zaboravio savjete u vezi sa terapijom koje je trebalo da dobije od ljekara: Međutim, zaboravio je da prekine snimanje. Evo šta je diktafon zabilježio...

Anestezija je počela da djeluje, pacijent je ostao bez svijesti, a diktafon je nastavio da snima razgovor ljekara tokom cijele procedure. 

Na putu kući muškarac je saznao da je anesteziolog Tifani Ingam na početku pregleda izjavila da bi “voljela da ga udari u lice kako bi postao malo veći muškarac”. 

Ona je zatim upozorila ljekare na to da pacijent ima neki osip na polnom organu koji je u šali nazvala “tuberkulozom penisa”. “Čovjek bi od ovoga mogao da dobije sifilis na ruci”, rekla je Ingam. Samo taj komentar koštao ju je 50.000 dolara kada je slučaj kasnije dospio na sud. 

Pacijenta je nastavila da vrijeđa nazivajući ga “velikim šonjom” i “retardom”, izjavila da će u njegovom kartonu napisati da ima hemoroide iako ih nije imao, i počela da ismijeva njegovu muškost navodeći da poznaje homoseksualce koji imaju veći polni organ od njega, piše “Courthouse News Service”. 

Slučaj je izazvao veliki interes medija, a 42-godišnja Tifani Ingam ubrzo je otpuštena. Ona je odbila da da izjavu za medije. 

Muškarac, koji je insistirao na tome da ostane neimenovan, nakon sudskog spora dobio je 500.000 dolara odštete, piše b92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.