Kako vam preuske farmerice mogu uništiti zdravlje
Foto: Thinkstock

Ljekari upozoravaju

Kako vam preuske farmerice mogu uništiti zdravlje

Uske farmerice postale su veoma popularne u posljednjih nekoliko godina, ali ljekari upozoravaju da one mogu biti veoma opasne po vaše zdravlje.

Stručnjaci ističu neobični slučaj 35-godišnje žene koja je provela četiri dana u bolnici na infuziji, nakon što su preuske pantalone od teksasa zaustavile krvotok u njenim nogama. Žena je pala i na zemlji provela četiri sata, prije nego što su je pronašli pripadnici hitne pomoći. 

Ljekari su otkrili da su preuske farmerke oštetile njene nerve i mišiće u listovima, zbog čega su joj oslabili zglobovi. 

Žena, čije ime nije objavljeno, pomagala je rođaki u preseljenju i duže vrijeme je provela u čučećem položaju, noseći uske pantalone. 

Uveče je osjetila utrnulost stopala i teško se kretala. Kada se saplela i pala, nije mogla da ustane, jer nije osjećala donji dio nogu. 

Slučaj je objavljen u stručnom časopisu Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, prenosi b92. 

Ranije su preuske pantalone povezivane sa meralgijom parastetikom, utrnulošću izazvanom pritiskom na nerv koji se proteže od karlice do butine. 

Uske pantalone i muškarcima mogu izazvati niz problema s genitalijama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.