Boškan: Jedini cilj je Tunis
ilustracija

Pripreme u Instanbulu

Boškan: Jedini cilj je Tunis

Najbolji crnogorski odbojkaši pripremaju se u Istanbulu za početak drugog kvalifikacionog turnira Svjetske lige.

Turnir u glavnom gradu Turske počinje u petak, a "crveni" će snage odmjeriti sa selekcijom Tunisa. Pobjeda u tom duelu mogao bi ih dodatno približiti mjestu na završnom turniru, ali selektor Slobodan Boškan ostaje 's dvije noge na zemlji' i pored maksimalnog učinka na turniru u Podgorici.

"Mi smo na pola takmičenja i jedino o tome razmišljam, da smo na polovini i da to što smo pobijedili tri utakmice jeste lijepo, ali u ovom momentu ništa nije ni riješeno ni odlučeno sa te tri pobjede. Tako da jedini cilj je Tunis, da odigramo što bolje i da sa tom dobrom igrom dođemo do povoljnog rezultata", kazao je Boškan, prenosi sajt OSCG.

Uz pomoć trenera Rackovića i statističara Zenovića protivnička igra potpuno se skenira do detalja (recimo kako neki igrač iz koje zone voli da napada), a onda se odbojkašima otkriva u svim situacijama kako bi trebalo da se ponašaju i šta se očekuje od rivala da uradi u datom momentu.

Selektor Boškan igračima daje dovoljno slobode da ne osjećaju pritisak pa su vjerovatno i zbog toga raspoloženi tokom cijelog dana. Za zdravlje su zaduženi doktor Kenan Katana, kondicioni trener Slobodan Aćimov i fizioterapeut Mitar Andrović, a pod budnim okom generalnog sekretara Ivana Boškovića, najveća briga su im Babić i Marko Bojić. Luka je juče radio sa ekipom, ali teško da će moći da iznese teret meča protiv Tunisa, dok je Bojić i definitivno potpuno spreman.