Odbojkaši Crne Gore pobjednici prvog turnira Svjetske lige
Foto:AA

Savladali Tursku

Odbojkaši Crne Gore pobjednici prvog turnira Svjetske lige

U Podgorici je sinoć u sjajnoj atmosferi, pred oko dvije hiljade gledalaca, odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala selekciju Turske rezultatom 3:1 u setovima (25:22, 23:25, 26:24, 25:23) u utakmici Svjetske lige.

Pobjedom nad Turskom, Crna Gora je prvi turnir Svjetske lige treće divizije završila na prvom mjestu u grupi.

Meč između Crne Gore i Turske opravdao je epitet derbi meča cijelog turnira. U svim setovima vodila se borba do posljednjeg poena, a reprezentativci Crne Gore su u završnici prvog, trećeg i četvrtog seta imali više koncentracije, u trenucima kada se odlučivalo ko će osvojiti set.

Najneizvjesnije je bilo u trećem setu. Turska je konstantno vodila, imala čak i 23:17, ali je Crna Gora serijom poena došla do preokreta i osvojila treći set.

Na prvom turniru u Podgorici, Crna Gora je ostvarila tri pobjede. U prva dva kola, Crnogorci su slavili protiv Portorika i Tunisa.

Ranije danas, u drugom meču trećeg kola Tunis je pobijedio Portoriko 3:1.

Na tabeli, Crna Gora je prva sa devet bodova, Turska je osvojila pet bodova, Tunis tri, a Portoriko bod.

Narednog vikenda turnir na kome će nastupiti isti rivali igraće se u Turskoj. Prvoplasirana ekipa nakon dva turnira izboriće plasman u narednu fazu Svjetske lige, dok će posljednjeplasirana selekcija izgubiti pravo učešća u Svjetskoj ligi naredne sezone.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.