Nova pobjeda odbojkaša Crne Gore u Svjetskoj ligi
Crnogorski odbojkaši

Savladali Portoriko

Nova pobjeda odbojkaša Crne Gore u Svjetskoj ligi

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore upisala je sinoć drugu pobjedu na prvom turniru Svjetske lige u trećoj diviziji koji se održava u Podgorici. Crna Gora je sinoć bila bolja od selekcije Portorika i slavila 3:0 (25:22, 25:23, 25:21).

Nakon pobjede protiv Tunisa, crnogorski odbojkaši u istom ritmu nastavili su i sinoć. Nošeni podrškom publike, domaći odbojkaši su od samog starta krenuli furiozno.

Prvi set bio je izuzetno zanimljiv, igralo se poen za poen, da bi odbojkaši Crne Gore imali više koncentracije u završnici seta, koji su dobili rezultatom  25:22.

Drugi set počeo je boljom igrom selekcije Portorika, sve do sredina seta, kada je Crna Gora serijom osvojenih poena stekla prednost koju je održala do kraja seta.

U trećem setu Crna Gora je već na startu stekla prednost koju je održala sve do pred sam kraj seta, kada je Portoriko prišao na 21:20. Međutim, serijom poena domaći nisu dozvolili da dođe do preokreta i set završili rezultatom 25:21, osvojili nove bodove, pred sutrašnji derbi sa selekcijom Turske.

Najefikasniji u selekciji Crne Gore bio je Bojić sa 16 poena, dok je u ekipi Portorika Morales upisao 12 poena, javlja Anadolija.

Ranije danas, Turska je savladala Tunis 3:0 u setovima. Prvi turnir Svjetske lige završava se sutra utakmicama trećeg kola. Turska će snage odmjeriti sa Crnom Gorom, dok će se u drugom meču sastati Tunis - Portoriko.

Narednog vikenda, turnir na kome će nastupiti isti rivali igraće se u Turskoj.

Prvoplasirana ekipa nakon dva turnira izboriće plasman u narednu fazu Svjetske lige, dok će posljednjeplasirana selekcija izgubiti pravo učešća u Svjetskoj ligi naredne sezone.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.