U Podgorici sjutra počinje prvi turnir Svjetske lige u odbojci
Ilustracija

Od petak do nedjelje

U Podgorici sjutra počinje prvi turnir Svjetske lige u odbojci

Podgorica će od petak do nedjelje biti domaćin prvog turnira Svjetske lige u odbojci.

 Nakon što je reprezentacija Crne Gore u julu 2014. godine postala šampion Evropske lige i izborila učešće u Svjetskoj ligi, u Podgorici će u naredna tri dana igrati ekipe koje su osim Crne Gore već dugo godina stalni učesnici Svjetske lige. Osim domaćina, Crne Gore, na turniru će učestvovati još i selekcije Turske, Tunisa i Portorika.

Sistemom takmičenja je predviđeno da se svi rivali na turniru sastanu međusobno. Narednog vikenda, u Turskoj će se odigrati i drugi turnir.

Aktuelni šampion Evropske lige, Crna Gora, svoj debi u Svjetskoj ligi u trećoj diviziji, imaće sutra protiv selekcije Tunisa, dok će u drugom meču snage odmjeriti Turska i Portoriko. U subotu će igrati Turska-Tunis i Crna Gora-Portoriko. Posljednjeg dana turnira sastaće se Portoriko-Tunis i Crna Gora-Turska.

Pobjednik dva turnira izboriće učešće u daljem takmičenju Svjetske lige, dok će posljednje plasirana reprezentacija na tabeli izgubiti pravo učešća u Svjetskoj ligi naredne sezone.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.