Spas za štitnu žlijezdu i dobru krvnu sliku
Foto: Shutterstock

Prirodni lijek od zelenih oraha

Spas za štitnu žlijezdu i dobru krvnu sliku

Ova moćna kombinacija uspostavlja fizičku i energetsku ravnotežu, povećava hormonsku aktivnost, odlično djeluje kod svih problema sa štitnom žlijezdom, pomaže obnovu ćelija i neutrališe djelovanje otrova.

Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina, a njihov sirup s medom se u narodu često daje bolesnicima, slabašnoj djeci i anemičnim osobama.

Mladi zeleni orasi pomiješani s medom imaju pozitivan efekat u slučaju slabokrvnosti i pomažu u pročišćavanju jetre, želuca i krvi. Odlični su i kod problema u radu štitne žlijezde, za bolesti grla i respiratornog sistema, posebno kod bronhitisa, povećavaju imunitet, pomažu kod tegoba uzrokovanih klimaksom, gojaznosti i hroničnih respiratornih bolesti.

Sastojci: 40 mladih zelenih oraha u kori, 1 kg kvalitetnog meda

Priprema: Mlade orahe oprati, osušiti, pa ih isjeći na četvrtine i staviti u teglu, a zatim preliti medom.
Prilikom sječenja, najbolje je da koristite rukavice, jer će vam prsti biti crni.

Teglu dobro zatvorite dobro i pustite da odstoji mjesec dana na suncu. Promućkajte povremeno. Kada orasi odstoje u tegli, oni puste svoj ljekoviti sok u med, med se razridi na taj način i dobije tamnu boju. Orahe izvadite, a ovaj sirup je ono što pijete. Držite na hladnom i tamnom mjestu.

Konzumacija: Uzima se po jedna kašičica dnevno, najbolje ujutro na tašte.

Izvor: Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.