Nova metoda porođaja: Žena sama izvlači dijete iz svog stomaka
Erik Maksimilijan dolazi na svijet

Carski rez uz maminu pomoć

Nova metoda porođaja: Žena sama izvlači dijete iz svog stomaka

Erik Maksimiljan je na svijet došao na nesvakidašnji način, njegova mama Oskana kajzer (30) izvukla ga je rukama iz svog stomaka

Neobično? Riječ je o novoj metodi porođaja koja je prvi put  Evropi izvedena u bolnici u njemačkom gradu Bad Oajnhauzenu, prenosi Žena Blic.

Mama Oksana je nježno rukama uhvatila bebu, a zatim  je "povukla"  pod budnim okom ljekara koji je malim rezom otvorio njen stomak.

Nova metoda porođaja zove se "carski rez uz maminu pomoć",  procedura u mnogim detaljima podskeća na standardnu, majka prima lokalnu anesteziju, a u porođaj se uključuje u završnom trenutku kad je beba spremna da izađe iz stomaka.

Doktor Manfred Šmit izjavio je da je najveći problem ovog porođaja bilo postići da mama bude potpuno sigurna i da prilikom porođaja ne dođe do prenosa bacila u  otvorenu ranu.

Porođaj Oksane Kajzer je obavljen bez komplikacija.

- Za mene je ovo uobičajen porođaj, bila sam srećna u tom trenutku- rekla je mama.

Oksani Kajzer je ovo bio peti porođaj, prvu bebu je rodila carskim rezrom, naredna tri poorđaja obavljena su prirodnim putem.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.