Kendo Savez Crne Gore na turniru u Tokiju

Od sjutra do 31. maja

Kendo Savez Crne Gore na turniru u Tokiju

Na turniru u Tokiju (Japan), od sjutra do 31. maja, Kendo reprezentacija će imati mogućnost da odmjeri snage sa drugim učesnicima na svjetskom nivou. Kompanija DoMEn je generalni sponzor Kendo Saveza Crne Gore već treću sezonu za redom, što predstavlja značajan faktor razvoja tog egzotičnog sporta na teritoriji Crne Gore i šire.

„Srećni smo što je jedna tako ozbiljna kompanija prepoznala potrebu da pomogne našem sportskom savezu i time i Crnogorskoj Kendo reprezentaciji na nizu takmičenja na kojima je ona uzela učešće i postigla značajne rezultate. DoMEn-ova pomoć je omogućila Crnogorskim kendokama da uzmu učešće na Evropskim i Balkanskim prvenstvima u Berlinu, Clermont-Feranu, Skoplju, Beogradu, kao i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Tokiju. Sa pomenutih takmičenja su naši takmičari osim medalja donijeli i veoma značajno iskustvo, što je značajno za razvoj Kendoa u Crnoj Gori. Tako stečeno znanje smo uspjeli da postavimo kao osnov razvoja ovog sporta kod nas, i tako doprinesemo širenju kendoa i na druge gradove u Crnoj Gori, konkretno na Bijelo Polje i Bar„ kazao je Dejan Đurašković, selektor i takmičar reprezentacije.

Kendo u Crnoj Gori postoji od 2000-te godine kada se razvijao u okvirima Kendo kluba „Budućnost“. Sam klub je veoma rano počeo da ostvaruje internacionalne rezultate, kao što su medalje osvojene u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji i dr. Sama reprezentacija je postigla par uspjeha od kojih je najznačajniji Zlatna medalja ekipno, na Balkanskom prvenstvu u Volosu, Grčkoj, 2008. godine, kao i Bronzana medalja individualno na istom takmičenju. Pod pokroviteljstvom kompanije DoMEn, reprezentacija je prošlog mjeseca na Balkanskom prvenstvu u Beogradu osvojila Srebro ekipno i Bronzu individualno.

EuropeanKendoChampionship2014

„Sponzorstvo kompanije doMEn nam je omogućilo da učestvujemo na međunarodnim turnirima, a rezultati iskustva su se mogli vidjeti na posljednja dva Balkanska prvenstva, na kojima je naša reprezentacija osvojila dvije ekipne i jednu individualnu medalju. Prvi put možemo da se fokusiramo na pripreme ne misleći o tome da li ćemo imati problem sa odlaskom na sljedeće Evropsko ili Svjetsko Prvenstvo. Smatram da je ovo sponzorstvo jedan od najbitnijih faktora za razvoj kendoa u Crnoj Gori posljednjih par godina,“ naglasio je Andrija Vučinić, takmičar reprezentacije.

Izvršni direktor doMEn-a, Predrag Lešić, izrazio je zadovoljstvo povodom odlaska reprezentacije u Japan, naglasivši da će se ta kompanija i dalje uključivati u značajne segmente razvoja crnogorskog društva, u koje svakako spada i sport.

„Naša kompanija je prepoznata po velikom doprinosu društvenoj odgovornosti u Crnoj Gori, a biti generalni sponzor Kendo Saveza Crne Gore, pričinjava nam veliko zadovoljstvo, posebno zbog činjenice da su se takmičari do sada veoma uspješno pozicionirali u regionu. Svaki njihov uspjeh je i naš uspjeh i drago nam je što imamo priliku da ih podržimo“, saopštio je on.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.