Finale ragbi lige između Nikšića i Lovćena u nedelju

Na stadionu FK Čelik u Nikšiću

Finale ragbi lige između Nikšića i Lovćena u nedelju

Ove nedelje na stadionu FK Čelik u Nikšiću očekuje nas finale između Nikšića i Lovćena, kao vrhunac uspješno započete crnogorske ragbi lige.

Ova dva tima čine okosnicu crnogorskog nacionalnog tima koji je svoj debi imao u aprilu. Nikšić i Lovćen dosad su se susreli tri puta. Prvi duel, odigran u oktobru 2014 pripao je domaćem Lovćenu 33-12, da bi Nikšić već sljedeći susret, ojačan novim igračima, ali i povratnicima preokrenuo i odnio pobjedu 37-13, u meču odigranom na Glavi Zete.

Ovakav raspored snaga u toku sezone obećava više nego zanimljiv treći, ujedno i odlučujući susret ova dva tima.

Ova nedelja donijeće nam prvog šampiona crnogorske ragbi lige i time ostati zabilježen u istoriji crnogorskog sporta.  Jasno je da će oba tima dati sve od sebe, a evo i šta kažu neki od glavnih aktera predstojećeg meča:

Luka Lučić: Znamo da nas čeka veoma teška utakmica u Nikšiću. Idemo da se borimo i pokušamo da ispišemo ragbi istoriju kao prvi koji su osvojili crnogorsku ligu. Očekujem pravi ragbi spektakl u Nikšiću.

Boris Mijušković: Prije svega, kao kapiten RK Nikšić, želim da iskažem veliko zadovoljstvo što se ekipa Nikšića našla u finalu play off-a. Nama još veće zadovoljstvo predstavlja što će se finale igrati u Nikšiću i što ćemo moći da i u svom gradu promovišemo ovaj sport. Ekipa se već duže vrijeme priprema za završnicu prvenstva i vjerujemo da ćemo nošeni prethodnim pobjedama pružiti jak otpor ekipi Lovćena i da ćemo slaviti pred svojom publikom. Uvažavamo kvalitet i veće iskustvo Lovćena, ali vjerujemo u našu borbenost i očekujemo utakmicu za pamćenje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.