Najatraktivniji svjetski vodeni parkovi
Vodeni park

Top 6

Najatraktivniji svjetski vodeni parkovi

Spuštanje niz džinovski tobogan, ronjenje, surfovanje po ogromnim talasima... Upravo u tim i ostalim stvarima možete da uživate u ovim najljepšim vodenim oazama planete.

“Water World”, Kipar 

U ovom parku nema čega nema - tobogani, bazeni, ronjenje, pa čak i karting, dokaz su da će na ovom mjestu svako pronaći nešto za sebe. U kompleksu postoji i nekoliko restorana, tako da u ovom mjestu inspirisanom planinom Olimp nećete ostati gladni. Ulaznicu je moguće kupiti putem Interneta za 35 eura. 

kipar

“Area 47”, Inzbruk 

Ovaj ogroman, moderni i novi, adrenalinom ispunjen park, nije nam toliko daleko, a rafting, tobogani, vodeni katapulti i položaj u Alpima velika su njegova prednost. Što se tiče ulaznica, postoje različiti paketi, ali cijene su od 50 eura naviše.

 

inzbruk

 

“Wet ‘n’ Wild” Orlando 

Ovaj vodeni park bogat je ponudom različitih vožnji, koje su zaista impresivne, i nemoguće ih je sve upoznati za jedan dan. Posebna atrakcija je bazen s talasima koji se prostire na 1580 metara, a na njima možete i da surfujete. Jednodnevna ulaznica koštaće vas 47 dolara, ali svaki uloženi dolar će se i te kako isplatiti… 
 
wetnwild

“Tropical Islands”, Nemačka 

Nalazi se tek tridesetak kilometara od Berlina. Uz imitaciju tropskih ostrva, možete uživati i u kišnoj šumi. Cio kompleks smješten je u jednom ogromnom balonu, a zadovoljstvo boravka ovdje osiromašiće vas za 36 eura.
 
Tropical Islands
 
 

“Aquaventure”, Dubai 

Pošto u Dubaiju sve mora da bude najbolje i najveličanstvenije, upravo je takvo i ovo čudo od parka. U njemu imate priliku da ronite kroz akvarijume s morskim psima, ali naravno, i družite se s delfinima i morskim lavovima. Ostale stvari u vezi sa toboganima, adrenalinskim spravama i slično vjerujemo da ne treba ni spominjati. Što se cijena tiče, na stranici sajta uglavnom su u ponudi paketi s ostajanjem u hotelu.

 
Aquaventure
 
 

“Siam Park”, Tenerife 

I Španija svog konja za trku ima. Ovaj vodeni park uređen je tako da podsjeća na Tajland, a posjetiocima nudi satove surfovanja u bazenu s talasima koji idu do devet metara u visinu! Ulazak u ovo vodeno kraljevstvo koštaće vas 34 eura.

 
Siam Park
 
Izvor: B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.