Najbizarnije stvari koje su turisti ikada učinili (VIDEO)
Ilustracija

Top 12

Najbizarnije stvari koje su turisti ikada učinili (VIDEO)

Jedan američki par nedavno je izazvao negodovanje javnosti urezavši svoje inicijale na zid Koloseuma u Rimu. Međutim, ovo je samo jedan od mnogih nepromišljenih poteza turista. Predstavljamo vam selekciju najbizarnijih stvari koje su turistiu učinili na svojim putovanjima.

Otmica pingvina 

Dvojica Britanskih turista provalila su 2012. godine u zabavni park u Australiji i ukrala pingvina po imenu Dirk. Oni su, navodno, takođe iskoristili priliku da plivaju sa delfinima i ubace aparat za gašenje požara u bazen sa ajkulama. 

Otmica lame 

Prije dvije godine grupa tinejdžera uhapšena je nakon što je ukrala lamu iz obližnjeg cirkusa u Bordou i pokušala da preplašenu životinju ugura u tramvaj. 

Nepoštovanje preminulih vojnika 

Ovaj čuvar Spomenika Neznanom junaku u Vašingtonu postao je 2011. godine nakratko slavan primirivši bučnu grupu turista. Grobnica je posvećena svim neidentifikovanim vojnicima koji su preminuli u borbi.

 

Golišave fotografije u hramu Angkor Vat 

Dvije sestre iz Amerike deportovane su u svoju zemlju nakon što su u februaru ove godine uhvaćene tokom slikanja golišavih selfija u svetom hramu Angkor Vat. 

Skrnavljenje spomenika “Ground Zero“ u Njujorku 

Spomenik “Ground Zero“ posvećen je žrtvama tetorističkog napada na Njujork 11. septembra 2001. godine, no namjena spomenika nije spriječila turiste da se prskaju vodom iz fontane, koriste podnožje spomenika kao mjesto za piknik i čak prosipaju kafu po ugraviranim imenima preminulih. 

Krađa uveta statue na Uskršnjim ostrvima 

Jedan turista iz Finske uhapšen je 2008 godine tokom pokušaja da ukrade ušnu školjku jedne od čuvenih statua na Uskršnjim ostrvima. Razjaren namjerom turiste, gradonačelnik ostrva izjavio je tom prilikom da je prava šteta što turista nije mogao da kompenzuje počinjenu štetu odsijecanjem svog uveta. 

Skrnavljenje hrama u Luksoru 

Petnaestogodišji dječak iz Kine navodno je preplakao cijelu noć nakon što ga je lokalna policija identifikovala kao osobu koja je urezala svoje ime u zid hrama faraona Amenhotepa Trećeg u Luksoru. “Ding Đinhao bio j’ ovdje” glasio je prevod na engleski. 

Peh sa statuom iz 14. vijeka 

Pedesetpetogodišnji hirurg iz konektikata slučajno je polomio prst mermerne statue iz 14. vijeka tokom posjete muzeju ”Museo dell'Opera del Duomo” u Firenci 2013. godine. 

Golišava šetnja Barselonom 

Trojica turista iz Italije prošetali su u sred bijela dana ”kao od majke rođeni” kroz centar Barselone. Ovaj događaj u očima lokalnog stanovništva bio je posljednja kap koja je prelila čašu – iznervirani bahatim ponašanjem Italijana, stanovnici Barselone organizovali su protest tražeći da vlasti da učini sve što je u njenoj moći da u budućnosti spriječi neprimjereno ponašanje turista . 

Napad na stanovnike Magalufa 

Čitav tim od 10 policajca morao je da interveniše nakon što je neko dojavio da jedan Britanac šeta plažom i neprestano pokušava da grize ljude. Turista je kasnije priznao da je tokom “akcije” bio drogiran. 

Penjanje na most u Bruklinu 

Turista iz Francuske uhapšen je u Njujorku u novembru 2014. godine zato što se penjao na Bruklinski most kako bi načinio “savršenu fotografiju”. 

Pijani turista na pokretnoj traci 

Norveški turista na jednom aerodromu u Rimu pronađen je 2012. godine na pokretnoj traci za prtljag, sklupčan u fetalni položaj. Ustanovljeno je da se Norvežanih napio, popeo se na traku, a zatim se na njoj onesvijestio.

(b92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.