Grčka ostrva mame plažama
Zakintos, Grčka

Više od 1. 000

Grčka ostrva mame plažama

Pet najljepših kupališta u ovoj zemlji su: Kukunarijes, Paleokastrica, Navajo, Paradajz i Mirtos. Karakterišu ih kristalno čisto more, mekan pijesak i dobra zabava.

Mnogi misle da je Krit ostrvo s najlepšim plažama, jer se oko mjesta Hanja nižu prelijepe pješčane oaze, a Elafonisi je nadaleko čuveno kupalište. Ipak, ni Lefkada sa skrivenom plažom Egremni, gdje je voda tirkizna, a pijesak mekan, ne zaostaje za Kritom. 

Pogrešno je misliti da Halkidiki nema lijepe plaže. Naprotiv, Hanioti, Kalitea, Sani, Varvaru i Nea Flogita mogu da pariraju i najboljim kupalištima na Rodosu. Pronađite svoju omiljenu plažu, jer ih Grčka ima 1.200 samo na ostrvima! 

1. KUKUNARIJES, SKIJATOS 

Ko se nije okupao na Kukunarijesu - nije ni bio na Skijatosu. To je najpopularnija plaža, pa je na njoj najteže pronaći mjesto za peškir. 

Ima prozirnu vodu, prelijep bijeli pijesak i borovu šumu u zaleđu. Izuzetno je čista i odlično organizovana, jer ima dovoljno zabavnih sadržaja, barova, suncobrana... Autobus iz centra ide na pola sata ka ovoj plaži. 

2. PALEOKASTRICA, KRF 

Selo Paleokastrica nalazi se 25 kilometara od Krfa i važi za najljepše na ostrvu, jer ima tvrđavu i manastir. Selo je okruženo maslinama i lijepim plažama, a zaliv je kosmopolitsko stjecište i velika turistička atrakcija. Na plaži se nalazi dosta taverni i rijetko kad je mirno, ali nudi jedan od najljepših pogleda u Grčkoj. 

3. NAVAJO, ZAKINTOS 

Plaža Navajo na Zakintosu definitivno je najslikanije mjesto u Grčkoj. Ima krupan, bijeli pesak i nestvarno tirkiznu vodu, i do nje se stiže isključivo brodom, jer je okružena strmim liticama. Idealna je za ronioce, jer je “krasi” olupina broda. Plaža je ranije nazivana Sveti Đorđe, ali je poslije 1983. godine, kada se nasukao brod “Navajo” koji je prevozio švercovane cigarete, promijenjeno njeno ime. 

4. PARADAJZ, MIKONOS 

Mikonos je sam po sebi raj za ljubitelje žurki, a plaža Paradjz pravo je mjesto za one koji vole jarko sunce, mekan pijesak i dobre zabave. Ovde žurka nikada ne prestaje, pa nije idealno mjesto za porodice s djecom. 

5. MIRTOS, KEFALONIJA 

Čitavo ostrvo poznato je po prelijepoj prirodi i fantastičnim plažama, ali Mirtos godinama odnosi nagrade za najljepšu i najpopularniju plažu. Čisto more i bijeli šljunak ušukani su među stijenama. Na ovoj plaži treba doživjeti zalazak sunca. 

(Novosti.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.