Meksiko otkazao  Svetsko prvenstv u plivanjuzbog cijene nafte
Ilustracija

Nedostatak budžetskih sredstava

Meksiko otkazao Svetsko prvenstv u plivanjuzbog cijene nafte

Meksiko je odustao od organizacije Svetskog prvenstva u plivanju 2017. godine, zbog nedostatka budžetskih sredstava vezanih za nedavni pad cena nafte.

Državni meksički Institut za sport saopštio je da je o ovoj odluci obavestio Međunarodnu plivačku federaciju (FINA) i da je sada suočen sa kaznom od pet miliona dolara zbog otkazivanja domaćinstva.

Svetski šampionat u plivanju 2017. trebalo je da bude održan u zapadnom gradu Gvadalahari.

Institut za sport naveo je da je za organizaciju prvenstva morao da uloži 100 miliona dolara i da je već potrošeno 9,5 miliona.

Prihodi za nacionalni budžet Meksika u velikoj meri oslanjaju se na izvoz nafte.

Domaćin ovogodišnjeg prvenstva sveta u plivanju biće ruski grad Kazanj, prenosi B92.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.