Ovo su idealna mjesta za odmor sa djecom!
Ilustracija

Pet evropskih gradova

Ovo su idealna mjesta za odmor sa djecom!

Predstavljamo vam prijedlog pet evropskih gradova u čijem otkrivanju će vaša djeca uživati podjednako kao i vi.

Berlin

Fantastični javni prevoz je razlog zbog kog se Berlin svrstava u vrhunske porodične destinacije. Berlin Welcome card vam omogućava 3 ili 5 dana neograničene vožnje metroom, S-Bahn-om i gradskim autobusima.

Do svake bitne atrakcije može se stići prevozom, a gradska kartica pokriva jednu odraslu osobu i troje djece do 14 godina. Savjet je da posjetu glavnim atrakcijama planirate na početku ili kraju radnog vremena, kada su i gužve manje.

Dižon, Francuska

Burgundija je poznata po svom vinu, ali srednjovijekovna istorija Dižona i njegov stari gradski centar može biti veoma zanimljiv vašoj djeci. Možete i zamoliti lokalce na pijaci da dozvole vašim klincima da im pomažu tokom prodaje.

Posjetite park Parc de la Colombière, a na trgu Place de la Libération, sjedite, i dok pijete kafu uživajte posmatrajući kako se djeca igraju pored fontane.

Firenca, Italija

Na prvi pogled, poznate atrakcije, muzeji i spomenici Firence izgledaju toliko grandiozno da djeluju pomalo zastrašujuće i odraslima. Ali uz malo istraživanja i planiranja, Firenca i renesansna istorija Italije mogu se učiniti pristupačni maloj djeci.

Tako, na primjer, nekoliko velikih muzeja kao što su Palazzo Vecchio i Museo Galileo nude obilaske za djecu, a bašte Bardini i Boboli su savršene lokacije za piknik na otvorenom. I ne zaboravite da povremeno sa svoje rute skrenete na sladoled, u ovom gradu je on jedna od najvećih turističkih atrakcija!

Istanbul

Kao najbolji prozor u tursku kulturu, lokalni vodiči za djecu preporučuju časove grnčarije ili ebrua (stara tehnika bojenja papira), ali i tradicionalnog kuvanja.

Takođe, interaktivne izložbe industrijskog muzeja Rahmi M Koç idealne su za djecu, koja takođe vole i posjetu podzemnoj Vizantijskoj cinsterni. Mnogi klinci biće oduševljeni činjenicom da i Turci imaju svoju varijantu pice, a za odlazak u prirodu odvezite se brodićem do ostrva Buyukada, gdje možete iznajmiti bicikle ili kočiju.

London

Besplatni muzeji su najveći adut prijestonice Ujedinjenog Kraljevstva kada se radi o porodičnom putovanju. Science Museum, Natural History Museum, Victoria and Albert Museum, British Museum, Tate Modern, National Portrait Gallery, National Maritime Museum, National Gallery, Museum of London – ulaz u sve ove muzeje je besplatan.

Takođe, ukoliko je vaše dijete već počelo da uči engleski jezik u školi, ovo putovanje može biti zanimljiv način da „probije led“ i zaista progovori, zato, gdje god je to moguće, prepustite komunikaciju sa lokalcima njemu. Ako imate vremena, možete posjetiti lokacije i filmski studio u kome je sniman serijal filmova Hari Poter, a zabavićete se i na specijalnom dječjem igralištu Diana, Princess of Wales’ Memorial Playground.

(Travelmagazine.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.