Počeo Sajam čokolade u Briselu
Foto:AA

Najpopularnija svjetska poslastica

Počeo Sajam čokolade u Briselu

U belgijskoj prijestonici Briselu počeo je „Salon Du Chocolat“, drugi po redu sajam čokolade koji je privukao veliku pažnju javnosti i medija kako iz Belgije tako i iz ostatka svijeta.

Sajam se održava u briselskom Expo centru, a na njemu učestvuje 90 proizvođača čokolade, većinom iz Belgije jednog od svjetskih centara poznatih po proizvodnji popularne poslastice na bazi kakaoa, prenosi Anadolija.

Predstavljeno više od 20 vrsta čokolade koja se isključivo proizvodi u Belgiji, a organizovane su i degustacije čokolade i drugih slatkiša koji se spremaju na bazi čokolade.

Posjetioci mogu pogledati i brojne prezentacije u vezi sa počecima proizvodnje čokolade u svijetu, ali i popularnošću čokolade kroz istoriju. Posebnu pažnju privukle su i izložbe različitih figura i odijela izrađenih od čokolade.

U sklopu sajma, koji se drugi put održava u „gradu diplomata, čokolade i piva“ Briselu organizovana su i brojna takmičenja i programi posvećeni najmlađim posjetiocima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.