Nikola Grbić novi selektor Srbije
Nikola Grbić

Legendarni kapiten

Nikola Grbić novi selektor Srbije

Legendarni kapiten odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić imenovan je danas za novog selektora nacionalnog tima, saopštio je Odbojkaški savez Srbije (OS S).

Grbić, član Odbojkaške aleje slavnih i najbolji igrač Evrope 1997. godine, prošle godine završio je bogatu igračku karijeru, a trenutno je trener italijanske Peruđe.

Karijeru je počeo u Banatu iz Zrenjanina, a igrao je u Vojvodini, prije nego što je 1994. godine prešao u italijanski Montikjari. Potom je nastupao za Trako, ponovo Montikjari, Kuneo, Sisli, MIlano, Pjaćencu, Trentino, opet Kuneo i na kraju Zenit iz Kazanja.

Osvojio je dvije titule prvaka Italije, titulu prvaka Rusije, tri Kupa Italije, dvije titule pobjednika Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, Kup kupova i Kup CEV-a.

Sa reprezentacijom je od 1995. do 2010. godine osvojio 19 medalja - olimpijsko zlato i bronzu, srebro i bronzu na SP, zlato, srebro i četiri bronze na EP, četiri srebra i dvije bronze u Svjetskoj ligi i bronze u Svjetskom kupu izazivača, Svjetskom Kupu šampiona i Svjetskom kupu.

/Tanjug/

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.