Bokserska legenda Muhamed Ali napustio bolnicu
Muhamed Ali

Izborio se sa infekcijom urinarnog trakta

Bokserska legenda Muhamed Ali napustio bolnicu

Bokserska legenda Muhamed Ali izborio se sa infekcijom urinarnog trakta te je pušten iz bolnice i nalazi se u svom domu.

Ovu informaciju danas je potvrdio Alijev podparol Bob Gunel ističući kako je Ali iz bolnice izašao u utorak naveče, prenosi Anadolija.

Takođe je dodao kako se poznati bokser u svom domu priprema za proslavu svog 73. rođendana u krugu prijatelja i porodice.

"Srećan je jer se vratio kući i svojoj dnevnoj rutini", kazao je Gunel.

Budući da Ali sa svojom suprugom Lonie ima kuće u Arizoni, Michigenu i Louisvillu, Gunel nije precizirao u koji dom je bokser otišao.

Prema njegovim riječima, Ali koji se godinama bori sa Parkinsovom bolešću, hospitalizovan je 20. decembra.

Ljekari su najprije mislili kako se radi o blagoj upali pluća da bi kasnije potvrdili kako bokser ima infekciju urinarnog trakta. Gunel je takođe kazao kako se porodica zahvaljuje svima na lijepim željama vezanim za što skorije ozdravljenje boksera, kao i timu ljekara u bolnici u kojoj je boravio. 

Muhamed Ali je prvi bokser u istoriji koji je tri puta osvojio titulu prvaka u teškoj kategoriji, a nju je uspješno odbranio 19 puta.

Rođen kao Cassius Marcellus Clay, promijenio je ime u Muhamed Ali 1964. godine nakon što je prihvatio islam. 

Svjetsku slavu je stekao izuzetnom brzinom pokreta i mogućnošću da dobro primi udarac. Smatra se jednim od najvećih sportista u istoriji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.