Danas počinju
FOTO: Vijesti

Brojna takmičenja i aktivnosti U PG

Danas počinju "Decembarski dani šaha"

Od danas do 20. decembra Šahovski savez Crne Gore organizuje "Decembarske dane šaha" u Podgorici. Kako je najavljeno iz ŠSCG, "u tom periodu održaće se brojna takmičenja i aktivnosti".

"U periodu od 10. do 20. decembra u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović" održaće se seniorsko prvenstvo za muškarce i žene. Na šampionatu igraju  svi olimpijski reprezentativci, kao i naši najperspektivniji igrači, pa će to biti odlična prilika da vidimo sudar generacija - borbu prekaljenih velemajstora i mladih čije vrijeme tek dolazi", navodi se u saopštenju Šahovskog saveza Crne Gore.

Svečano otvaranje je danas u 14.30 časova, a redovna kola počinju sat kasnije (sve partije se mogu pratiti uživo preko sajta ŠSCG).

"Nakon svečanog otvaranja šampionata, u hotelu "Siti", sa početkom u 16 časova, održaće se redovna skupština ŠSCG na kojoj će se razmatrati
aktuelno stanje u ŠSCG".

"U okviru manifestacije, 14. decembra u OŠ "Oktoih" na Zabjelu održaće se ubrzano prvenstvo Crne Gore za mlade na kome se očekuje učešće oko stotinu mladih šahista iz čitave Crne Gore. Takođe, poslije duže pauze ŠSCG organizuje seminar za šahovske sudije koji će se održati u periodu od 12. do 14. decembra u u hotelu "Siti", stoji u saopštenju ŠSCG.

Kako je najavljeno iz ŠSCG, u periodu od 18. do 20. decembra u Podgorici će boraviti prvi čovjek Evropske šahovske federacije (ECU), "proslavljeni velemajstor, bivši šampion Evrope, Zurab Azmajparašvili i prisustvovati zatvaranju šampionata".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.