Oprez: Ne nasjedajte na ovu Facebook prevaru!
Ilustracija

Krađa identiteta

Oprez: Ne nasjedajte na ovu Facebook prevaru!

Poruke koje stižu na vaše Facebook naloge, u kojima prijete da će vam nalog biti ugašen, ako ne obavite dodatne "akcije", su dio mreže za krađu identiteta korisnika i njihovih podataka.

Tekst poruke koja dolazi u Inbox FB naloga upozorava da je vaš nalog isključen zbog uznemiravanja drugih korisnika i da je potrebno, preko linka koji je u poruci, ponovo aktivirati nalog. Naravno, klik na link otvara lažnu Facebook stranicu koja traži da ukucate podatke, uključujući datum rođenja. Nemojte to da uradite, jer ćete napadačima otkriti svoje podatke.

facebookprevara

Vaš Facebook nalog nije deaktiviran, ne brinite i zato zaobiđite spornu poruku, izbrišite je i upozorite i druge preko Facebooka na prevaru!

 

(Mondo)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.