Ovo je NAJSKUPLJI sat na svijetu! (VIDEO)
"Henri Grejvs"

Smatraju ga umjetničkim djelom

Ovo je NAJSKUPLJI sat na svijetu! (VIDEO)

Puno ime najskupljeg džepnog sata na svijetu je "Supercomplication Henry Graves" ovo je jedan "Sveti gral" među satovima.Ovaj sat je opet postao najskuplji sat na svijetu...

A ime je dobio po njujorškom bankaru koji je 1925. godine naručio njegovu izradu.
Prije neki dan je prodat je na "Sotbi" aukciji u Ženevi i to za nevjerovatnu cifru 26 miliona eura!

Samom ovom aukcijskom prodajom postaoje najskuplji sat na svetu!.Jedinstveno kod ovog sata je i to osim što pokazuje tačno vreme, sat  džepni sat "Henri Grejvs" pruža ostale  informacije

Švajcarski proizvođači koji stoje iza renomiranog brenda "Patek Filip" potrošili su tri godine na istraživanje i još pet na proces izrade, kako bi kao konačan proizvod dobili složeni mehanizam sa čak 24 funkcije.

Pored tačnog vremena, zlatni sat višemilionske vrijednosti džepni sat "Henri Grejvs" pokazuje i datum, lunarni kalendar i vrijeme izlaska i zalaska sunca u Njujorku.

Godinama je bio u vlasništvu šeika Sauda Bin Mohamed Blin Ali-Tanija, koji ga je 1999. platio 11 miliona dolara i kasnije poklonio aukcijskoj kući "Sotheby" kako bi pokrio dugove.Smatraju ga umjetničkim djelom.

Ovoga puta, "Supercomplication Henri Grejvs" je prodat po još većoj cijeni, što ga čini najskupljim satom u istoriji. Aukcija je trajala 15 minuta, a kupac nije želio da otkrije svoj identitet. A vi u nastavku bacite pogled na taj najskuplji (džepni) sat na svijetu...

(Zanimljivosti dana)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.