Zbog ove haljine Arapi su u šoku! (FOTO)
Sporna haljina

Negativni komentari i oštre kritike

Zbog ove haljine Arapi su u šoku! (FOTO)

Haljina koju je nosila popularna libanska pop pjevačica u živom programu na tamošnjoj televiziji pokrenula je bujicu negativnih komentara i oštro negodovanje, i to uglavnom kod žena.

Prošle nedelje Haifa Vehbe gostovala je u jednom šou za talente noseći haljinu od tila koja je otkrivala njena leđa, a kako je providna, pjevačica je pokazala i zadnjicu i noge. Šou je gledalo više od 2 miliona ljudi, nekoliko korisnika je snimak postavilo i na društvene mreže a javnost je sve dočekala oštrim osudama.

Najglasnije u negodovanju su žene iz Egipta, Jordana i Saudijske Arabije koji su ovakav scenski nastup nazvale skandaloznim, uz komentare da umjetnost ipak ima granice. Inače, u Libanu nije neuobičajeno da žene nose kratke suknje i haljine ili bikini, ali je ostatak arapskog svijeta manje tolerantan kada se krše načela u koja vjeruju.

Otuda je egipatski CBC na kom se emituje šou "Star Academy", gdje je učestvovala Vehbe, izdao zvanično izvinjenje.

Sama pjevačica je rekla da je krivo osvjetljenje u studiju i da je u relanosti haljina puno skromnija i nije providna.

 

 
(Blic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.