Manje reklama na Facebook-u
ilustracija

Poboljšanje News Feed-a

Manje reklama na Facebook-u

News Feed u Facebooku je centralni hab za aktivnosti vaših prijatelja i stranica koje ste "lajkovali" na društvenoj mreži.

Kompanija redovno dobija povratne informacije od svojih korisnika na koji način bi mogli da poboljšaju News Feed, a sada su napravili najavu koju će korisnici vjerovatno znati da cijene. Naime, iz društvene mreže su poručili da će smanjiti vidljivost promotivnih upisa sa stranica (Pages) u News Feed-u od sljedeće godine.

Facebook je došao do saznanja da korisnici nijesu srećni zbog količine promotivnih poruka sa stranica koje vide u njihovom News Feed-u, a ovde se takođe računaju i plaćene poruke sa stranica koje korisnici lajkuju. I dok Facebook ima kontrolu nad brojem oglasa koji korisnici vide i kvalitetom tih oglasa, sve do sada nije postojao takav mehanizam za plaćene poruke sa stranica. Počevši od januara, korisnici će vidjeti manje ovakvih poruka u svom News Feed-u.

Izvor:Benchmark.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.