Džudo: Gušić osvojio srebrnu medalju
Ilustracija

EP za mlađe seniore

Džudo: Gušić osvojio srebrnu medalju

Crnogorski džudista Nikola Gušić osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Vroclavu.

On je danas u finalnom meču kategorije do 73 kilograma poražen od Italijana Antonija Espozita.

Espozito je i zvanični juniorski prvak svijeta.

Gušić je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je savladao Rumuna Konstantina Raicu, u trećem Davita Nikogosjana iz Jermenije, dok je u meču za polufinale eliminisao Portugalca Antoana Masara.

U polufinalnoj borbi pobijedio je Grka Azoidisa Georgiosa.

U istoj kategoriji Nikola Gardašević poražen je u meču za bronzanu medalju i nastup završio na petom mjestu.

Gardašević je do polufinala došao pobjedama protiv Rumuna Eduarda Nikoleskua, Akila Đakovu sa Kosova i Azerbejdžanca Huseina Rahimlija.

U polufinalnoj borbi poražen je od Espozita, prenosi RTCG.

Nastup na šampionatu u prvom kolu završila je Anđela Džaković do 70 kilograma, porazom od Aleksandra Samardžić iz Bosne i Hercegovine. Sjutra će na tatami Jovan Peković u kategoriji do 100 kilograma.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.