Lazović: Unaprijediti informacionu bezbjednost u Crnoj Gori
Sa sastanka

“Odbrana od sajber prijetnji“

Lazović: Unaprijediti informacionu bezbjednost u Crnoj Gori

Informaciona bezbjednost svake države veoma je bitna konstantna edukacija i praćenje novih trendova, te se sigurnosne politike moraju pomjeriti ka proaktivnim djelovanjima i strategijama, a sve u cilju unapređenja informacione bezbjednosti u Crnoj Gori, ocijenjeno je danas na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Vujice Lazovića sa predstavnicima kompanije Cisco System International o sajber bezbjednosti.

Lazović je istakao da je u Crnoj Gori napravljen veliki iskorak u oblasti sajber bezbjednosti, osnivanjem Nacionalnog CIRT-a pri Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije, kao krovne organizacije za borbu protiv sajber prijetnji i izazova na teritoriji države.

Povod razgovora bio je i seminar “Odbrana od sajber prijetnji“ koji će biti održan u Podgorici u organizaciji Ambasade SAD i predstavljanje pomenute Cisco System International kompanije koja je vodeća u oblasti informacionih tehnologija.

Kako je ocijenio Lazović, ta kompanija je od izuzetnog značaja za informacionu bezbjednost u Crnoj Gori, imajući u vidu rezultate koje je ta kompanija ostvarila na globalnom nivou.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.