Susret najvišeg i najnižeg čovjeka u Londonu (FOTO)

60. godišnjica Ginisove knjige rekorda

Susret najvišeg i najnižeg čovjeka u Londonu (FOTO)

Povodom obilježavanje 60. godišnjice Ginisove knjige rekorda u Londonu su se sastali najviši i najniži čovjek na svijetu.

Turčin Sultan Kose, visok 2 metra i 51 centimetar i Nepalac Chandra Bahadur Dangi koji je visok samo 54,6 centimetara imali su priliku da se prvi put sretnu na obilježavanju godišnjice Ginisa koja je održana u blizini  najvećeg sata Big Bena i Vestminsterske palate, poznate i kao Parlament u Londonu.

Rukujući se Turčin Sultan i Nepalac Chandra pozirali su medijima ne skrivajući zadovoljstvo što su se sreli.

"Niko već pet godina nije oborio moj rekord, s ponosom predstavljam svoju zemlju", izjavio je 32-godinšnji Sultan Kose u razgovoru sa novinarom Anadolije . 

Prvi primjerak Ginisove knjige rekorda odštampan je 1955. godine, a do sada je prodano 132 miliona primjeraka ove knjige.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.