Facebook opcija za uređivanje News feeda

Filtriranje sadržaja

Facebook opcija za uređivanje News feeda

Facebook se izgleda sve više trudi da korisnicima olakša korišćenje svojih servisa. U tom smjeru idu i napori da se lansiraju dodatne opcije koje olakšavaju filtriranje sadržaja koje korisnici ne žele da vide na platformi. Nedavno je kompanija predstavila "Unfollow" taster, a sada Facebook želi i da ga zaista koristite.

Greg Mara, Facebookov menadžer proizvoda, ističe da sada postoji više opcija za ove akcije na Facebook sajtu. Prvo, News Feed Settings će sada prikazivati listu "top listu korisničkih, Pages i Groups" postova, koji su viđeni u prethodnih nedelju dana. 

Korisnik može da izabere sortiranje ovih podataka, kao i mogućnost prestanka praćenja istih ukoliko ne želi da vidi njihove postove na svom News Feedu. Potom, Facebook donosi i nove načine za povratne informacije u vezi sa News Feedom. 

Na primjer, ukoliko primijetite priču/temu za koju niste zainteresovani ili ne želite da vidite, možete je sakriti pritiskom na strelicu u gornjem desnom uglu posta. Sada je moguće i prijaviti post ili jednostavno izabrati opciju da se prikazuje manje informacija od određenog korisnika. 

Facebook navodi da će ove promjene biti implementirane postepeno, te da neće biti dostupne svim korisnicima u istom trenutku. 

Izvor: www.benchmark.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.